Vrienden van Pauwels
Voor en door bewoners rond Landschapspark Pauwels
 


Een greep uit belangrijke nieuwsberichten


Terug naar overzicht

14-03-2024

Nieuwsbrief Vrienden van Pauwels

Beste Vrienden van Pauwels,

Het is weer tijd voor een update vanuit ons geliefde Landschapspark Pauwels. We hebben enkele belangrijke ontwikkelingen te delen met betrekking tot onze betrokkenheid bij het gebied en de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Laten we eens kijken naar de recente gebeurtenissen en onze plannen voor de toekomst.

Overleg met de Gemeente:
Binnenkort zullen we opnieuw samenkomen met de gemeente om de richtlijnen en afspraken vast te stellen voor onze betrokkenheid als Vrienden van Landschapspark Pauwels. De agenda is gevuld met vitale onderwerpen zoals veiligheid, preventie, de ontwikkeling van ons geliefde gebied en hoe we effectief kunnen samenwerken met verschillende organisaties. Het is onze kans om onze stem te laten horen en onze visie voor het park te delen.

Overlast en Veiligheid:
Helaas ervaren we nog steeds regelmatig overlast aan de randen van ons prachtige park. Illegaal parkeren, afwerkplekken, afvaldumpingen en lachgas gebruik blijven problemen die onze aandacht vereisen. Samen moeten we streven naar oplossingen om de leefbaarheid en veiligheid in ons woongebied te waarborgen.

Waterberging en Ecologische Ontwikkeling:
Een bijzonder belangrijk aspect van onze inspanningen is de waterberging en ecologische ontwikkeling binnen het gebied. Met de recente zorgen over hevige regenval en droogte, moeten we ons inzetten voor een integrale aanpak. Het Waterlandschap Pauwels speelt hierin een cruciale rol, vooral gezien het deel uitmaakt van het grotere Van Gogh Nationaal Park. Laten we samen streven naar een gebied dat niet alleen ecologisch rijk is, maar ook een representatieve en inspirerende rol speelt binnen het nationale park.

Windmolens gebied Kalverstraat/Vijhuizen/Quirijnstokstraat
Een recente ontwikkeling die onze aandacht heeft getrokken, is het voornemen van de firma Stawag om windmolens te ontwikkelen in ons geliefde gebied, met name rondom de Kalverstraat. Hoewel de gemeente hier geen steun aan heeft toegezegd, blijven de diverse grondeigenaren in gesprek met elkaar over de ontwikkelingen, maar is er geen breed gedragen steun voor de ontwikkeling van de molens.
Als Vrienden van Pauwels willen we duidelijk maken dat we momenteel geen enkel belang hebben bij de ontwikkeling van windmolens in ons gebied. We begrijpen de zorgen en bezwaren die leven onder de gemeenschap en willen ons blijven inzetten voor het behoud van de natuurlijke schoonheid en rust van ons gebied. Onze focus blijft gericht op het voorkomen van de bouw van deze windmolens en het beschermen van het unieke karakter van Landschapspark Pauwels. We zullen onze stem laten horen en ons blijven inzetten voor de belangen van onze gemeenschap. Lees hier het nieuwsbericht ovder deze ontwikkeling.

Naast al deze ontwikkelingen ook alvast een aankondiging van twee evenementen die we in de nabije toekomst gaan organiseren. Er komt een wandeling en een ledenvergadering waarbij we graag kennismaken onder het genot van een drankje en een goed gesprek. Binnenkort hierover meer.

Mocht je zelf nog onderwerpen hebben die je zou willen inbrengen? Neem dan zeker contact met ons op!

Met vriendelijke groet,

Vrienden van Pauwels



Terug naar overzicht